hit counter

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΦΗ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι αντιπαραθέσεις στους κόλπους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων.Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Λεβαδέων Δ.Τσιφής με την οποία απαντά στις κατηγορίες του κ.Παλαιολόγου σχετικά με την αγορά ακινήτου για τη στέγαση του Δημαρχείου,τον άκρατο δανεισμό,τις ύβρεις και τις περίεργες συναλλαγές.Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ασχολήθηκα με την Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια. Όχι σαν επαγγελματίας της πολιτικής, αλλά έχοντας μπροστά μου ένα όραμα για την πόλη που γεννήθηκα και προσπαθώ τον τελευταίο χρόνο να υλοποιήσω ως Δήμαρχός της. Απαρέγκλιτος κανόνας μου, η σωστή και διαφανής διαχείριση όλων των θεμάτων του Δήμου.Αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα τα έργα που δρομολογήσαμε, επιλύοντας με υπομονή και επιμονή τα προβλήματα που είχαν σωρευτεί για την έναρξή τους. Έτσι η Αστική Ανάπλαση υλοποιείται. Στο Δημοτικό Στάδιο εκτελέστηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αγωνιστεί η ομάδα του Λεβαδειακού και όταν διακοπεί το πρωτάθλημα, θα ολοκληρωθούν για να έχει η πόλη μας ένα Στάδιο αντάξιο της αθλητικής της ιστορίας. Άρχισαν οι εργασίες στο Κολυμβητήριο και στον ΧΥΤΑ και η Ανακύκλωση ήδη υλοποιείται. Τα τριτοκοσμικά πεζοδρόμια ανακατασκευάζονται και είναι ορατό στον κάθε πολίτη της πόλης ο οργασμός έργων που πραγματοποιείται για να γίνει η Λιβαδειά αντάξια ως πρωτεύουσα του Νομού.Προβήκαμε στη λύση των δύο προβληματικών επιχειρήσεων του Δήμου ΔΕΤΕΛ και ΔΕΠΑΛ, αρνούμενοι να συνεχίσουμε την πολιτική των προκατόχων μας, όπου λειτουργούσαν συσσωρεύοντας υπέρογκα χρέη για να υπηρετείται ένας προσωπικός εκλογικός μηχανισμός και δημόσιες σχέσεις με κεράσματα και τραπεζώματα των δημοτικών αρχόντων.Δεσμευτήκαμε και υλοποιήσαμε, ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα απωλέσει την εργασία του και το υλοποιήσαμε.

Με συνεχείς προσπάθειές μας, έχοντας την αρωγή του Αρχιεπισκόπου, των βουλευτών και παραγόντων του Νομού, ιδιαίτερα του κ. Μπασιάκου, ειλικρινή συμπαραστάτη του Δήμου στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μας παραχωρήθηκαν από τα Ε.Τ.Α. όλα τα καταστήματα της Κρύας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εισηγηθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ενοικίασή τους σε ιδιώτες επιχειρηματίες, ώστε η περιοχή αυτή να ξαναγίνει τόπος αναψυχής για τους δημότες μας και σημείο θαυμασμού για τους επισκέπτες μας. Μου προκαλούν οίκτο οι συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις του κ. Παλαιολόγου για την επιλογή της Δημοτικής Αρχής για εξεύρεση ενός κτηρίου για την στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου. Σπατάλησε 3 εκ. ευρώ για την σύνταξη μελέτης, ενώ η αντίστοιχη πόλη της Θήβας με τα ίδια χρήματα κατασκεύασε Δημαρχείο. Για την κατασκευή του απαιτούνται εκατομμύρια ευρώ. Που θα αναζητηθούν αυτά τα τεράστια ποσά και κυρίως, που θα κτισθεί, αφού ο χώρος που είχε προβλεφθεί παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος για 20 χρόνια; Επιλογή μας είναι ένα λιτό κτήριο που θα συγκεντρώσει όλες τις διάσπαρτες υπηρεσίες του Δήμου για εξυπηρέτηση του δημότη και όλων των υπαλλήλων και η κάλυψη της δόσης του δανείου θα ισοσκελιστεί από τα ενοίκια που καταβάλλει στην παρούσα φάση ο Δήμος Λιβαδειάς.

Όσον αφορά τα «προσυμφωνημένα με εργολάβους» αυτές είναι πρακτικές άλλων, ξένες για μένα και την κοινωνική διαδρομή μου και δηλώνω ότι η επιλογή θα γίνει αποκλειστικά και μόνο για το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. Επίσης υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια προετοιμασίας για το 4ο ΚΠΣ ώστε να υπάρξουν προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας. Με ευαισθησία για το περιβάλλον θα διεκδικήσουμε συγκεκριμένες δράσεις και έργα για την ποιότητα ζωής όλων μας.

Τέλος, προτεραιότητα μας αποτελεί ο Πολιτισμός και η Πνευματική ζωή της Λιβαδειάς, που σε χειμερία νάρκη παραλάβαμε. Ενισχύουμε πρωτοβουλίες όπως τη Δημοτική Χορωδία, το Δημοτικό Θέατρο, το Δημοτικό Ωδείο και με την παραχώρηση που μας έγινε του «Παλιού Νοσοκομείου» ευελπιστούμε όλα αυτά να στεγαστούν σ΄ αυτό τον Χώρο-Σπίτι πολιτισμού, προς όφελος όχι μόνο της Λιβαδειάς, αλλά ολόκληρης της περιοχής.

Είναι ευπρόσδεκτη η κριτική της αντιπολίτευσης, όπως επίσης αναγκαία είναι και η συστράτευσή της για την επίτευξη των στόχων της Δημοτικής Αρχής. Ύβρεις και συκοφαντία όμως δεν πείθουν κανέναν, αλλά δημιουργούν ένα κλίμα που δεν συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων.

Ωραία και καλά τα όσα υποστηρίζει ο κ.Τσιφής ωστόσο σε κανένα σημείο δεν τεκμηριώνει τις θέσεις του,δεν προβάλλει την πολιτική του πρακτική επι των δημοτικών πεπραγμένων και εξαντλείται απλά σε ολιγόλογες και αόριστες αναφορές,όχι για την ενημέρωση των δημοτών,αλλά για απάντηση στην αντιπολίτευση με στόχο να κερδίσει τις εντυπώσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχήν λίγο μέτρο δεν βλάπτει: "Ο οργασμός των έργων" όπως λέμε " Ο οργασμός της αγελάδας".
Δεύτερον όποιος γράφει τις ανακοινώσεις του κυρίου Τσιφή, πρέπει να τον λάβει και λίγο υπόψη του ώς "περσόνα". Η υπογραφή Δημήτρης Τσιφής κάτω απο ένα κείμενο με λέξεις όπως "συστράτευση", "αρωγή" κλπ μόνο χαμόγελα μπορεί να προκαλέσει.
Επι της ουσίας:
Για να μην κοροιδευόμαστε μήπως το κτίριο που θα αγοραστεί θα είναι η "λιτή πολυκατοικία" που ανεγείρεται στο γνωστό παρόχθιο γωνιακό οικόπεδο, απο τον εργολάβο κ.Δέλιο, του οποίου λογιστής διατελεί ο αντιδήμαρχος κ. Καφρίτσας, μηχανικός διατελεί ο δμοτικός σύμβουλος κ.Γκιγκέλος,ιδιοκτήτης οικοπέδου ο προιστάμενος τεχνικών υπηρεσιών κ.Νταλιάνης; Αν η φήμη αυτή που κυκλοφορεί μετ'επιτάσεως εδώ και μήνες στην πόλη επαληθευτεί, τότε είναι φανερό ότι ο δήμαρχος μας κοροιδεύει. Κοντός ψαλμός αληλούια και θα δούμε.
Δεύτερον αν κανείς δεν το έχει υποδείξει ακόμη στη Δημοτική Αρχή, τα χρήματα για μεγάλα έργα, οφείλουν οι ικανές δημοτικές αρχές να τα αναζητούν σε χρηματοδοτήσεις. Διαφορετικά θα παίρνουν μεγάλα δάνεια για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου και θα κάνουν μικρά έργα (γιατί προφανώς τα δάνεια δεν μπορεί ποτέ να είναι όσο μεγάλα απαιτείται).

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς είναι το κτήριο. Δεν βγήκε από το μυαλό τους το 3.800.000 που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Βέβαια είναι απίστευτο να ψηφιστεί πρώτα το ποσό του Δανείου χωρίς να υπάρχει μελέτη ούτε καν αναφορά για το εν λόγο κτήριο. Θα το βγάλει σαν άσσο από το μανίκι.