hit counter

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

ΝΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ


Με μεγαλύτερη αισιοδοξία ατενίζει πλέον ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ την υπόθεση παραμονής στη Σούπερ Λιγκα.Οι" πράσινοι" πήραν σπουδαία νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ενός αντιπάλου με τους ίδιους στόχους και έχουν έρθεί σε θέση ισχύος έναντι των αντιπάλων τους.Σε συνδυασμό με το βατό πρόγραμμα που έχει στη συνέχεια η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ μπορεί σχετικά άνετα να παραμείνει στην κορυφαία τη τάξη επαγγελματική κατηγορία καθώς εαν νικήσει επί του αδιάφορου ΠΑΟΚ εντός έδρας και της καταδικασμένης Βέροιας την τελευταία αγωνιστική εξασφαλίζει την παραμονή.Εξ άλλου υπαρχουν και οι αγώνες με Ολυμπιακό(εντός) και Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης(εκτός) που ίσως κερδιθούν και εκεί βαθμοί.

Ο χθεσινός αγώνας:
Ο Τεννές ήθελε την πρώτη νίκη στο πάγκο του Λεβαδειακού σε ένα παιχνίδι που το τρίποντο ήταν απαραίτητο. Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς και σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπλάζιτς με τους Μουλόπουλο, Ολιβέιρα, Παρασκευαΐδη και Λουμπούτη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή οι Ανδράλας Ζησόπουλος και Σιντζιλορτζ με τους Λεονάρντο, Μοντόγια και Ντιμπαλά στην επίθεση.

Ίδια τακτική και στον αντίπαλο στρατόπεδο από τον Μάκη Κατσαβάκη, αφού η Καλαμαριά παίζει το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή. Ο Kόβατς στον "άσσο" με τους Σαρακατσάνο, Αμπονσά, Σίκοφ και Κόλτσης στην άμυνα από τα δεξιά από τα αριστερά. Τρεις παίκτες στο κέντρο για τους φιλοξενούμενους, Παπαδόπουλος, Μπάρκογλου και Γαλανόπουλος. Τέλος, την επιθετική τριπλέτα της Καλαμαριάς συνετέλεσαν οι Φαβάλι, Μπούσι και Μπρίτο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να εκμεταλευθούν τον παράγοντα έδρα και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Η πίεση και το γεγονός πως οι παίκτες του Λεβαδειακού έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα με περίσσιο πάθος δεν άργησαν να φέρουν την πρώτη ευκαιρία στα καρέ της Καλαμαριάς. Στο 7' μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, η μπάλα βρήκε στο τείχος και πήρε ύψος, ο Μοντόγια έκανε το γυριστό σουτ με πλάτη προς την εστία από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά Κόβατς απογειώθηκε και έβγαλε σε κόρνερ.

Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε αλλά ευκαιρίες δεν υπήρχαν , ενώ όσο πέρναγε η ώρα η Καλαμαριά κέρδιζε έδαφος και προσπάθησε να απειλήσει με σουτ του Μπρίτο και του Μπάρκογλου, χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον Μπλάζιτς.

Η αγωνιστική άνοδος των φιλοξενουμένων επιβραβεύτηκε με μία εξαιρετική ευκαιρία στο 24ο λεπτό. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τον Γαλανόπουλο, ο Μπούσι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, όμως το μονοκόμματο σουτ που έπιασε από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπλάζιτς.

Οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί και η Καλαμαριά είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων κλείνοντας τον Λεβαδειακό στα καρέ του ψάχνοντας τρόπο να φτάσει στο 0-1. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ έφτασαν για μία ακόμη φορά κοντά στο γκολ αλλά το δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Μπρίτο μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο καλός ρυθμός του αγώνα χάλασε με τις δύο ομάδες να περιμένουν τη λήξη του.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Λεβαδειακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής μετά από χέρι του Κόλτση μέσα στην μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στο 48ο λεπτό ο Λεονάρντο έστειλε τον Κόβατς από την άλλη γωνία και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων και στο 56' μετά από ωραία συνεργασία Μοντόγια-Ντιμπαλά, ο δεύτερος μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, όμως το πλασέ με το οποίο επιχείρησε να νικήσει τον Κόβατς έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Λεβαδειακός πλέον ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και δεν άργησε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Ύστερα από ωραία συνεργασία Μοντόγια, Ντιμπαλά, ο τελευταίος έβγαλε ασίστ για τον Ρέγες, ο οποίος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόβατς στο 78ο λεπτό.

H Kαλαμαριά δεν μπόρεσε να αντιδράσει και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στον υποβιβασμό, ενώ ο Λεβαδειακός μετά το 2-0 πήρε μεγάλη ανάσα και δύναμη για τη συνέχεια.

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ

Ο Λεονάρντο του Λεβαδειακού ήταν ο άνθρωπος του αγώνα. Ο μέσος των γηπεδούχων ήταν αυτός που έστησε τη μπάλα στο πέναλτι και μετέτρεψε σε γκολ την εσχάτη των ποινών, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ και στη συνέχεια της αναμέτρησης βοήθησε κατά πολύ. Ο Βραζιλιάνος άσος εκτός από το γκολ από το σημείο του πέναλτι, ήταν αυτός που ξεκίνησε την αντεπίθεση από την οποία προήλθε το 2-0.

Λεβαδειακός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Λουμπούτης, Ζησόπουλος, Άντερσον, Παρασκευαΐδης, Σίντζιλορτζ (71' Παβιό), Ανδράλας (46' Ρέγιες), Ντιμπαλά (80' Κρόυπι), Λεονάρντο, Μοντόγια.

Καλαμαριά (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Φαβάλι (74' Ζαπρόπουλος), Σαρακατσάνος, Γαλανόπουλος, Μπρίτο, Αμπονσά (61' Κοντοδήμος), Μπούσι, Μπάρκογλου, Παπαδόπουλος, Σίκοφ (66' Χετεμάι), Κόλτσης.

ΣΚΟΡ: 2-0
ΓΚΟΛ: 48’ πεν. Λεονάρντο, 78’ Ρέγιες.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντιμπαλά / Σίκοφ, Παπαδόπουλος, Κόλτσης, Αμπονσά, Μπούσι, Κόβατς, Μπάρκογλου.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ζαπρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: