hit counter

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΣΕ ΓΚΡΙΤΖΑΠΗ

Άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου στο δημοτικά ζητήματα της πόλης καθώς με αφορμή την απόφαση για τη σύναψη δανείου για το νέο δημαρχείο«πόλεμος » δηλώσεων και αντιπαραθέσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ της πλειοψηφίας και της μείζονος ψειοψηφίας.Σε δελτίο τύπου ο επικεφαλής του συνδυασμού«ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΠΟΛΗ του ΑΥΡΙΟ» κ.Χρήστος Παλαιολόγος απαντά σε όσα είπε ο κ.Γκριτζάπης στο Ρ/Σ "Σείριο" δηλώνοντας οτι ψεύδεται ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για τις υπερ-εξουσίες του κ.Γκριτζάπη υποννοώντας οτι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ασκεί τη διακυβέρνηση του Δήμου υπονομεύοντας το Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου


«ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΠΟΛΗ του ΑΥΡΙΟ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση των όσων ισχυρίσθηκε ο κ. Γκριτζάπης στον Ρ/Σ Σείριος στις 12/3 μετά την καταγγελία της παράταξης μας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Το ότι για μια ακόμη φορά αντί του κ. Τσιφή απαντάει ο κ. Γκριτζάπης δείχνει ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο στον Δήμο. Καλά, δεν υπάρχουν Αντιδήμαρχοι επί των Τεχνικών ή επί των οικονομικών να απαντήσουν για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό του Δημαρχείου? Τους υποκαθιστά όλους ο κ. Γκριτζάπης? Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο πλέον αναρμόδιος για τα θέματα αυτά.

Αυτά ως πρώτη παρατήρηση για να ξέρουν οι συμπολίτες τι συμβαίνει στον Δήμο. Τώρα για την ουσία όσων ψευδώς ισχυρίσθηκε ο κ. Γκριτζάπης για την μελέτη του νέου Δημαρχείου στην Πλατεία Λ. Κατσώνη.

1) Ψεύδεται συνειδητά όταν ισχυρίζεται ότι για την Μελέτη του νέου Δημαρχείου πληρώσαμε 11εκ. ευρώ (ο κ. Τσιφής ισχυρίζεται 3 εκ. ευρώ!), διότι το ποσό που πληρώσαμε ανέρχεται στα 1,8 εκ. ευρώ με ΦΠΑ που αναλύεται σε:

Μελέτη Αρχιτεκτονικών 677.000 ευρώ

Μελέτη Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών 1.223.000 ευρώ

Έχουν παραδοθεί και οι μελέτες εφαρμογής που σημαίνει ότι είναι έτοιμο για δημοπράτηση το έργο όποτε αποφασίσει ο Δήμος να το υλοποιήσει.

2) Ψεύδεται συνειδητά όταν ισχυρίζεται ότι το κόστος κατασκευής θα φθάσει στα 33 εκ. ευρώ( ο κ. Τσιφής ισχυρίζεται 30 εκ. ευρώ!), ψεύδονται και οι δύο συνειδητά,

διότι το κόστος που προβλέπεται με βάσει την μελέτη ανέρχεται στα 17,6 εκ ευρώ χωρίς να υπολογίζεται η έκπτωση του εργολάβου μετά από διαγωνισμό.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η μελέτη και το συνολικό κόστος περιλαμβάνουν: α) Κατασκευή κτιρίου 5.400 τετ. μέτρα προϋπολογισμού 9, 272 εκ. ευρώ που αναλύονται σε: 3.100 τετ. μέτρα Κτίριο υπηρεσιών του Δήμου και πολιτικών οργάνων(Δημοτικό Συμβούλιο, Δημ. Επιτροπή, Δημ. Παρατάξεις κ.λ.π)

1.700 τετ. μέτρα Πνευματικού Κέντρου, Δημοτικού Θεάτρου 400 θέσεων, Δημοτικής Πινακοθήκης, Αίθουσας τελετών κ.λ.π

600 τετ. μέτρα Νομικών προσώπων ,ΔΕΥΑΛ, Φιλαρμονικής, Δημ. Επιχειρήσεων κλπ

β) Κατασκευή υπόγειου Πάρκινγκ 400 θέσεων προϋπολογισμού 6,9 εκ. ευρώ

γ) Κατασκευή της πλατείας Λ. Κατσώνη αντάξιας του ονόματος και της θέσης της προϋπολογισμού 1,432 εκ. ευρώ. (ΣΥΝΟΛΟΝ ΛΟΙΠΟΝ 17,6 εκ. ευρώ)

Τέλος για εκείνο το καλαμπούρι περί γραφείου Δημάρχου 400 τετ., τους πληροφορώ ότι η επιφάνεια είναι 74 τετ. μέτρα μαζί με τους χώρους γραμματείας του Δημάρχου.

Είναι φανερό λοιπόν ότι ψεύδονται συνειδητά τόσο ο κ .Τσιφής ο οποίος τα έχει ψηφίσει όλα ως Δημ. Σύμβουλος και άρα τα γνωρίζει, όσο και ο κ. Γκριτζάπης τον οποίο ένας όροφος χωρίζει από την Τεχνική Υπηρεσία που έχει όλα τα στοιχεία.

Το γιατί ψεύδονται ας απαντήσουν οι ίδιοι, οι πολίτες και μνήμη έχουν και ξέρουν τι διακυβεύεται αυτή την περίοδο στην πόλη.

Ελπίζουμε να διαψεύσει ο κ. Τσιφής αυτό για το οποίο βοά όλη η πόλη, ότι δηλαδή ήδη υπάρχει συμφωνία με μεγαλοεργολάβο της πόλης για την αγορά συγκεκριμένου ακινήτου, 1.500 τμ για Δημαρχείο ακατάλληλου και ασύμφορου από κάθε άποψη για τα συμφέροντα της.

Για την «Λιβαδειά Πόλη του Αύριο»

Ο Επικεφαλής Χρ. Παλαιολόγος

Προκύπτει λοιπόν μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον κ.Γκριτζάπη καθώς αδυναμία απόδειξης των ισχυρισμών του αποτελεί παραδοχή από μέρους του οτι ψεύδεται και παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτεσ των δημοτών. Τον Καλούμε λοιπόν να προσκομίσει στοιχεία καθώς η θέση που κατέχει δεν του επιτρέπει να κοροϊδέυει και να σπιλώνει και να υποβαθμίζει προσωπικότητας.Ειδάλλως για λόγους και μόνον ευθιξίας(;;;;) οφείλει να υποβάλλει την παραίτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: