hit counter

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ-ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Ο ΓΚΙΓΚΕΛΟΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής του συνδυασμού "ΛΙΒΑΔΕΙΑ,ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ" Χ.Παλαιολόγου αναφορικά με όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδεων την Τετάρτη 5 Μαρτίου.Ο συνδυασμός σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή Μαρτίου κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για αδιαφαννείς διαδικασίες και ύποτες συναλλαγές οσον αφορά στο θέμα της δανειοδότησης για το νέο Δηαμρχείο,ενώ παράλληλα έθεσε εκτός παράταξης των δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Γκιγκέλο ο οποίος έτεινε χείρα βοηθέιας στον κ.Τσιφή και με τη δική του δέκατη τέταρτη κρίσιμο ψήφο έδωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία.Με αυτή την ενέργεια επί της ουσίας επιβεβαιώνονται οι φήμες που ακούγονταν για "περίεργη" εμπλοκή του Σ.Γκιγκέλου συνδέοντας την με συμφέροντα μεγαλοεργολάβων.Μετά την έκτακτη συνεδρίαση της παράταξης,κατά την οποία όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα,εκδόθηκε δελτίο Τύπου το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής Χ.Παλαιολογος.Αναλυτικα το δελτίο έχει ως εξής:

«Η παράταξη Λιβαδειά Πόλη του Αύριο:

1) Καταγγέλλει στο λαό της Λιβαδειάς τον Δήμαρχο κ. Δ. Τσιφή και τους Δημοτικούς του Συμβούλους για τις μεθοδεύσεις και τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό του νέου Δημαρχείου. Αδιαφανείς διαδικασίες και μεθοδεύσεις γιατί:

α) Για ένα τόσο σημαντικό έργο που αφορά όλη την πόλη αναπτυξιακά, πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά, κυκλοφοριακά, λειτουργικά που αποτελεί και την ταυτότητα της πρωτεύουσας του Νομού, δεν γίνεται κανένας διάλογος με τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τους κοινωνικούς, επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της πόλης.

β) Δεν υπάρχει καμιά μελέτη σύγχρονου οργανογράμματος ανάπτυξης των υπηρεσιών του Δήμου και των απαιτούμενων επιφανειών που χρειάζονται όχι μόνο για σήμερα αλλά και αύριο μετά τον Καποδίστρια ΙΙ .

γ) Αχρηστεύουν την μελέτη για Δημαρχείο –Πνευματικό Κέντρο- Δημοτικό Θέατρο 5.400 τ.μ με Υπόγειο Πάρκινγκ 400 θέσεων στην πλατεία Λ. Κατσώνη για την οποία ο Δήμος έχει ολοκληρωμένες πλήρεις μελέτες μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και τις οποίες ομόφωνα συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τσιφή έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

δ) Για την λήψη αποφάσεων από το Δ. Συμβούλιο, επιλέγουν την μέθοδο του τεμαχισμού δια διαδοχικών αποφάσεων, με ανορθόδοξο τρόπο π.χ προηγείται η απόφαση για δάνειο 3.800.000 ευρώ ενώ δεν ξέρουμε ούτε το ακίνητο- υποτίθεται- ούτε την τιμή του ούτε τις προδιαγραφές με βάσει τις οποίες θα γίνει ο διαγωνισμός. Όλα αυτά πιθανόν για να παρακαμφθούν κωλύματα συμμετοχής Δημοτικών Συμβούλων στις ψηφοφορίες.. Ελπίζουμε να διαψεύσει ο κ. Τσιφής αυτό για το οποίο βοά όλη η πόλη, ότι ήδη υπάρχει συμφωνία με μεγαλοεργολάβο της πόλης για την αγορά συγκεκριμένου ακινήτου, 1500 τμ για Δημαρχείο ακατάλληλου και ασύμφορου από κάθε άποψη για τα συμφέροντα της πόλης?

ε) Με το νέο δάνειο οδηγεί το Δήμο στην χρεοκοπία αφού στον πρώτο χρόνο της θητείας του ο κ. Τσιφής έχει πάρει αποφάσεις για δάνεια 6.500.000 ευρώ !!! - κανένα για έργο- όταν τα προηγούμενα 15 χρόνια ελήφθησαν δάνεια συνολικού ύψους 4.600.000 ευρώ.

2) Η παράταξη αποφάσισε επίσης ομόφωνα ότι με την πράξη του να δώσει την κρίσιμη 14η ψήφο στην λήψη του δανείου των 3.800.000 ευρώ ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης μας Σωτήρης Γκιγκέλος έθεσε τον εαυτό του εκτός της παράταξης.»

Αποκαταστάθηκε λοιπόν η τάξη καθώς ίδιον και γνώρισμα των πολιτικών ανδρών οφείλει να είναι η αταλάντευτη και πάγια πολιτική θέση και όχι ο καιροσκοπισμός και ο οπορτουνισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: