hit counter

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ BLOG


Μετά τα πρόσφατα γεγονότα πρόσφατα γεγονότα γύρω από το ιστολόγιο press-gr.blogspot.com και τα όσα ακούστηκαν για εκβιασμούς πολιτικών και δημοσιογράφων μέσα από το περιεχόμενο του η κυβέρνηση επιχειρεί να φιμώσει την ανεξάντλητη και ανεξάρτητη φωνή των bloggers επικαλούμενη την κατ'επίφαση ηθική.Εαν συμβεί αυτό θα πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια ελέγχου και ποινικοποιήσης των ιδεών καθώς θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.Εξ'άλλου κανείς δεν μας εξασφαλίζει οτι δεν πρόκειται για μια νέα απόπειρα e-φακελλώματος.Το θέμα είναι σοβαρό και εαν πράγματι επαληθευτούν οι προθέσεις θα πρόκειται για μια άμεση παραδοχή της κυβέρνησης οτι αδυνατεί να "περιφρουρήσει" τη δημιουργική απασχόληση χιλιάδων ερασιτεχνών bloggers και καταφεύγει σε μακιαβελίστικες μεθόδους.Ας ενημέρωσει κάποιος τους φωτεινούς παντογνώστες που νομοθετούν οτι τα περισσότερα ιστολόγια υπόκεινται στην αμερικάνικη δικαιοσύνη όπως αναφέρει το συμφωνητικό και οι οροι χρήσης που αποδέχεται ο blogger κατά την εγγραφή του στην υπηρεσία.Αυτά ειναι τα μέτρα που επεξεργάζονται οι "νομοθέτες":

  1. Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.
  2. Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.
  3. Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.
  4. Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.
ΡΕ ΟΥΣΤ!!!ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ.ΑΛΛΙΩΣ Η ΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΜΗΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: