hit counter

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

«Η Εκκλησία παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον και με αγωνία όλα αυτά τα θέματα, τα εθνικά μας θέματα. Η Εκκλησία, πρέπει να ξέρετε, ότι αφουγκράζεται και την αγωνία, αλλά και τους πόθους του λαού μας, γιατί είναι ζυμωμένη με το λαό. Σε κάθε περίπτωση θα ενεργήσουμε με σύνεση και με σοβαρότητα, όπως πρέπει»

Τάδε έφη σήμερα το μεσημέρι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος,από τα Ιωάννινα, όπου έφθασε επ'ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου.. Η δήλωση του αρχιεπισκόπου έγινε μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα της ΠΓΔΜ και τις δηλώσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου, για διαδηλώσεις, δημοψήφισμα και ιερό" πόλεμο.
Εξ άλλου άμεσοι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου όπως ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, δήλωσαν: «Νομίζω ότι αυτά όλα είναι έξω από το εκκλησιαστικό ήθος»,
ενώ από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, υπογράμμισε: «Εγώ δεν μπορώ να κρίνω και ποτέ δεν έκρινα αρχιερείς. Το θέμα αυτό είναι εθνικό θέμα, είναι κοινωνικό, πολιτικό και διπλωματικό. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι κυρίως επικεντρώνεται στο διπλωματικό στοιχείο. Εμείς οι κληρικοί δεν ξέρουμε από διπλωματία και επειδή δεν ξέρουμε από «παγίδες» της διπλωματίας, γι' αυτό δεν πρέπει να ασχολούμαστε με διπλωματικά ζητήματα. Νομίζω, ότι οι πολιτικοί αγαπούν την πατρίδα τους και κανένας πολιτικός δεν είναι προδότης. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα μας».
Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την πρσεχή Πέμπτη οπου προβλέπεται σύγκρουση του Αρχιεπισκόπου με τους συντηρητικούς αρχιερείς.
Ας τους φωτίσει το Άγιο Πνεύμα γιατί το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι αλλόφρονες και αλλαλάζοντες θρησκόληπτους να κραδαίνουν τα λάβαρα και τις εικόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: