hit counter

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΡΙΟ


Δυναμικά συμμετείχε η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον στη συγκέντρωση που πραγματοποήθηκε χθες στο Ριο.Διαδηλωτές από τη Στερεά και την Πελοπόννησο συναντήθηκαν στη γέφυρα του Ρίου αντιτιθέμενοι στα σχέδια επεενδυτών που μπορούν με τις επενδύσεισ τους να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες βλάβες στον Κορινθιακό και την ευρύτερη περιοχή.Αναλυτικά η ενημέρωση από τη Συμπαράταξη.


Με δύο αυτοκινητοπομπές από την Στερεά Ελλάδα και από την Πελοπόννησο, ομάδες πολιτών με μαύρες σημαίες περάσαμε από τα χωριά και τις πόλεις γύρω από τον Κορινθιακό και καταλήξαμε στο Ρίο.
Στόχος μας να διαδηλώσουμε την απόφαση μας να προστατέψουμε τον Κορινθιακό από τις ασύδοτες δραστηριότητες. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα πάνω στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Αναρτήσαμε πανό, που το μισό μεταφέρθηκε από την πλευρά της Πελοποννήσου και το άλλο μισό από την Στερεά Ελλάδα. Αποκλείσαμε συμβολικά τη γέφυρα, για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια αποχωρήσαμε με την υπόσχεση να συνεχίσουμε τους κοινούς αγώνες. Την κινητοποίηση μας στηρίζουν επίσης οικολογικές οργανώσεις, όπως η Greenpeace, η WWF Ελλάς και η Μεσόγειος SOS, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι,Αντιεξουσιαστικές οργανώσεις, και ο Σύνδεσμος 33 Δήμων του Κορινθιακού. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα για την "πορεία ενέργειας" από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον, Σταύρο Δήμα, που υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει ν' αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο για τη διαφύλαξη της φύσης και του περιβάλλοντος. Αλλά και ότι η πολιτεία οφείλει να λαμβάνει υπ' όψη την έκφραση της κοινής γνώμης και των κατοίκων της περιοχής, που τελικά είναι εκείνοι που θα υποστούν ή υφίστανται ήδη τις συνέπειες από τη εγκατάσταση ρυπογόνων βιομηχανιών.

1 σχόλιο:

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.