hit counter

Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ






Mε στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για την 1η Πανελλαδική Σύσκεψη η Τ.Ε. οργανώνει ανοιχτές συζητήσεις σε Λιβαδειά και Θήβα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εν όψει της 1ης Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, 14, 15 και 16 Μάρτη στην Αθήνα, συζητάμε για τις νέες πολιτικές συνθήκες, την φυσιογνωμία και την πολιτική πρόταση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Συζητάμε για τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό μας, τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις μας, την παρουσία μας στην τοπική κοινωνία. Ορίζουμε τους εκπροσώπους μας που επιθυμούν να συμμετέχουν στην 1η πανελλαδική σύσκεψη. Καλούμε τον κόσμο των λαϊκών και νεολαιίστικων αντιστάσεων, τον κόσμο της κοινωνικής και πολιτικής Αριστεράς που στήριξε και στηρίζει το αίτημα για την συνεργασία και την ενότητα δράσης, να συμμετάσχει στις συζητήσεις που οργανώνουμε : Κυριακή 2 Μαρτίου και ώρα 10 π.μ.στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας Δευτέρα 3 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ.στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΖΗΤΩ!!ΤΟ ECHELON MΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣTA BLOGS

Και εκεί που απολαμβάναμε όλη την απαοχαύνωση μας από τη "Ζαχοπουλειάδα" ήρθε αυτό το καταραμμένο press-gr να ταράξει τη μακάρια γαλήνη μας.Και ξυπνήσαμε όλοι,μαζί και οι καρεκλοκένταυροι.Και παράλληλα επικηρύχθηκαν όλοι οι bloggers σαν κακά σπυριά στην πατούσα.Τι θέλουν και αυτοί να γράφουν τις απόψεις τους έτσι ελεύθερα,χωρίς εξαρτήσεις σκοπιμότητες και συμφέροντα?Οφείλουν όλοι αυτοί οι χούλιγκαν του διαδικτύου να πάνε στην πρώτη σημαία που θα βρουν μπροστά τους και σε στάση προσοχής να απολογηθούν γιατί προτιμούν την εναλλακτική ενημέρωση από το να διαβάζουν τις φυλλάδες των Λαμπράκηδων,των καναλαρχών και των κομιστών ψηφιακών πολυμορφικών δίσκων.Ναι φίλοι μου έτσι λεγεται το DVD ρωτήστε και το Θέμο.Αίσχος και όνειδος για την κοινωνία όσοι ρομαντικοί και ανεξάρτητοι επιδιώκουν να μεταλαμπαδεύσουν τις απόψεις τους.Κάποια ανώριμα παιδάκια εκμεταλλεύονται την ανωνυμία τους και τα "χώνουν" στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.Και δεν μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να κάνει κατι-χίλιες φορές δικτατορία,μπαίνουν μέσα και εκπαραθυρώνουν κανα 2 και ούτε γατα ούτε ζημιά.Εξ'άλλου στη Γιάρο και στη Μακρόνησο δεν υπάρχει προσβαση ADSL.Και να μην υπήρχαν οι bloggers έπρεπε να τους ανακαλύψουν όπως θα έλεγε και ο Μακαρθι.Σσσσσσ μας ακούει ο διοπτροφόρος Γκέμπελς συγνώμη ο κ Ρουσσόπουλος ήθελα να πω.Δεν μας έφταναν οι λογοκριτές πλάκωσαν και οι μάχιμοι δημοσιογράφοι.

ΟΧΙ Ν.Σ.ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΔΑΦΙΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ


Προσωπικά φαίνεται να έχει πάρει το θέμα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του Νομού Βοιωτίας ο Νομάρχης Κ.Περγαντάς.Έτσι μετά από εισήγηση του κ.Περγαντά το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την απαγόρευση της εναπόθεσης υγρών αποβλήτων,καταλοίπων βιομηχανικών δραστηριοτήτων.Σύμφωνα με το μέτρο αυτό τα υγρά απόβλητα εφ'εξής δεν θα πρέπει να αποθηκευόνται και να εναποτίθενται σε στεγανές δεξαμενές αλλά θα πρέπει να επεξεργάζονται σε ειδικές εγκαταστάσεις.Έτσι αποφεύγεται η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή και διασφαλίζεται η ποιότητα των υδάτων που χρησιμοποιούνται είτε προς πόσιν είτε για αρδευτικούς σκοπούς.Το παραπα΄νω μέτρο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κινήσεων της Ν.Α.Β. όπως η απόρριψη όλων των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στη ΒΙ.ΠΕ.Οινοφύτων-Σχηματαρίου και το ψήφισμα της Ε.Ν.Α.Ε.-μετά από εισήγηση Περγαντα-κατά της εγκατάστασης ανθρακικού εργοστασίου στον Άγιο Νικόλαο.Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης τόνισε:«Κλιμακώνουμε τα μέτρα της πολιτικής μας για την περιβαλλοντική προστασία. Για μας, η διασφάλιση της ποιότητας του περιβάλλοντος είναι μονόδρομος, στα πλαίσια της στρατηγικής μας, για την αειφόρο ανάπτυξη της Βοιωτίας. Με το ομόφωνο ΟΧΙ του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην υπεδάφια διάθεση των υγρών αποβλήτων των βιομηχανιών, κάνουμε υπέρβαση του θεσμικού πλαισίου, επιβάλλοντας στις εγκαταστάσεις πρόσθετους κι αποτελεσματικότερους περιβαλλοντικούς όρους. Το μέτρο αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα των υπόγειων νερών.Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή κι ελαστικότητα απέναντι σε πρακτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή μας».Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αρ.Ρούσσαρης ανέφερε πως το μέτρο πρέπει να θωρακιστεί νομοθετικά γιανα είναι εφαρμόσιμο,ενώ ο Γ.Γκικόπουλος έκανε λόγο για αποσπασματικό μετρο μεν προς τη σωστή κατεύθυνση δε.

TO NOMOΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ"

Στην τελική φάση της ολοκλήρωσής της βρίσκεται η κατάρτιση του Σχεδίου Νόμου που αφορά την «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το έγκλημα στον Κυβερνοχώρο». Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού, το οποίο θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή μέσα στους επόμενους μήνες (σύντομα θα δοθεί προς επεξεργασία στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής -ΚΕΝΕ), αντιμετωπίζεται κατά τρόπο αποτελεσματικό η εγκληματικότητα στο Διαδίκτυο και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ιδού το μόρφωμα της κυβέρνησης που προσπαθεί να βάλει τάξη στο Διαδίκτυο με ημίμετρα:

1. Εναρμονίζονται οι εθνικές νομοθεσίες σε ότι αφορά την ποινικοποίηση συγκεκριμένων μη νομίμων συμπεριφορών, όπως είναι η παράνομη πρόσβαση σε σύστημα υπολογιστή, η διάδοση υλικού παιδικής πορνογραφίας και η τέλεση αδικημάτων μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. (Η ποινική αντιμετώπιση για τα εγκλήματα αυτά στο Διαδίκτυο, θα καλύπτεται από την ποινική νομοθεσία, όπως ήδη ισχύει. Επίσης το απόρρητο στο Διαδίκτυο θα αίρεται μόνο στις περιπτώσεις που προβλέπει η ισχύουσα ποινική νομοθεσία, χωρίς πρόσθετες ειδικές διατάξεις).

2. Συμπληρώνονται οι δικονομικές διατάξεις, που ισχύουν στα συμβαλλόμενα μέρη ώστε να βελτιωθεί η δυνατότητα των αστυνομικών αρχών να διεξάγουν τις έρευνές τους σε «πραγματικό χρόνο» (real time) και να διασφαλίζουν και συλλέγουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία στην εθνική επικράτεια πριν αυτά χαθούν οριστικά.

3. Προσαρμόζονται οι κανόνες, που περιέχονται στις συμβάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με την έκδοση και τη δικαστική συνδρομή.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι τιμωρούνται:

  • · Οι κάθε είδους παρεμβολές σε δεδομένα και συστήματα υπολογιστή (Hackers, κλοπές δεδομένων κλπ.).
  • · Και τα διενεργούμενα μέσω συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών αδικήματα. Ιδιαίτερα αυστηρή αντιμετώπιση γίνεται στα μέσω του διαδικτύου τελούμενα αδικήματα παιδικής πορνογραφίας.
  • Με τις δικονομικές διατάξεις του νομοσχεδίου διευκολύνεται η διακρίβωση των αδικημάτων που τελούνται μέσω του Διαδικτύου με τη διασφάλιση της διατήρησης και την αποτροπή καταστροφής των ιχνών και αποδεικτικών στοιχείων που καταγράφονται, στο διαδίκτυο, κατά την τέλεση των αδικημάτων αυτών.
  • Συγκεκριμένα, ο πάροχος θα είναι υποχρεωμένος να προβαίνει άμεσα στις απαραίτητες τεχνικές διαδικασίες που απαιτούνται για την αποτροπή καταστροφής των ιχνών και των αποδεικτικών στοιχείων αυτών και να αναφέρει άμεσα στις εισαγγελικές αρχές και στην ΑΔΑΕ για τις δικές τους ενέργειες.

Με τις ρυθμίσεις του σχεδίου αυτού σε συνδυασμό με εκείνου για το απόρρητο των επικοινωνιών, που ταυτόχρονα προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα διασφαλισθεί κατά τον καλλίτερο δυνατό τρόπο κάθε πολίτης από αδικήματα και επιθέσεις στην προσωπικότητά του, που γίνονται μέσω των σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων.

Επισημαίνεται ότι η ΑΔΑΕ ήδη από το έτος 2005 έχει εκδώσει Κανονισμούς για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών στο Διαδίκτυο, για τη διασφάλιση του απορρήτου διαδικτυακών υποδομών και για τη διασφάλιση του απορρήτου εφαρμογών και χρήστη διαδικτύου (Κανονισμοί 632 α, 633 α και 634 α / 14.1.2005, ΦΕΚ 88 Β΄/26.1.2005), στο πλαίσιο εκτέλεσης του άρθρου 19 του Συντάγματος.

Ωστόσο περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον την αντίδραση της ΑΔΑΕ και εαν αυτή προσφύγει στα ανώτα Δικαστήρια ζητώντας την ακύρωση του Νομοσχεδίου.

Στοιχεια:kathimerini.gr

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

BLOG-ΑΡΕΤΕ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ


Οι παρακάτω 9 θέσεις είναι μια προσπάθεια να διαδοθεί η ιδέα του τι πραγματικά είναι ένα blog, με τελικούς αποδέκτες όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την Πολιτεία και τα Media. Ίσως θα ήταν χρήσιμο να το αναπαράγουν (με ένα απλό copy paste) όσοι μπλογκερς συμφωνούν με τις θέσεις του.

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.
Πηγή:nylon.gr

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

«Η Εκκλησία παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον και με αγωνία όλα αυτά τα θέματα, τα εθνικά μας θέματα. Η Εκκλησία, πρέπει να ξέρετε, ότι αφουγκράζεται και την αγωνία, αλλά και τους πόθους του λαού μας, γιατί είναι ζυμωμένη με το λαό. Σε κάθε περίπτωση θα ενεργήσουμε με σύνεση και με σοβαρότητα, όπως πρέπει»

Τάδε έφη σήμερα το μεσημέρι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος,από τα Ιωάννινα, όπου έφθασε επ'ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου.. Η δήλωση του αρχιεπισκόπου έγινε μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα της ΠΓΔΜ και τις δηλώσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου, για διαδηλώσεις, δημοψήφισμα και ιερό" πόλεμο.
Εξ άλλου άμεσοι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου όπως ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, δήλωσαν: «Νομίζω ότι αυτά όλα είναι έξω από το εκκλησιαστικό ήθος»,
ενώ από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, υπογράμμισε: «Εγώ δεν μπορώ να κρίνω και ποτέ δεν έκρινα αρχιερείς. Το θέμα αυτό είναι εθνικό θέμα, είναι κοινωνικό, πολιτικό και διπλωματικό. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι κυρίως επικεντρώνεται στο διπλωματικό στοιχείο. Εμείς οι κληρικοί δεν ξέρουμε από διπλωματία και επειδή δεν ξέρουμε από «παγίδες» της διπλωματίας, γι' αυτό δεν πρέπει να ασχολούμαστε με διπλωματικά ζητήματα. Νομίζω, ότι οι πολιτικοί αγαπούν την πατρίδα τους και κανένας πολιτικός δεν είναι προδότης. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα μας».
Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την πρσεχή Πέμπτη οπου προβλέπεται σύγκρουση του Αρχιεπισκόπου με τους συντηρητικούς αρχιερείς.
Ας τους φωτίσει το Άγιο Πνεύμα γιατί το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι αλλόφρονες και αλλαλάζοντες θρησκόληπτους να κραδαίνουν τα λάβαρα και τις εικόνες.

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΜΠΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ο Λουκάς Μπίνιος επανεξελέγη στο αξίωμα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς καθώς επικράτησε στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Λιβαδειά.Ο κ.Μπίνιος εξασφάλισε ποσοστό 56,16% έναντι έναντι 43,84% του συνυποψηφίου του Ηρακλή Τσάγκα.Εύχομαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

Αναλυτικά:
Εγγεγραμμένοι 79 Ψηφίσαντες 76 Έγκυρα 73 Άκυρα/Λευκά 3 Ποσοστό Συμμετοχής 96,2%
Λουκάς Μπίνιος 56,16%
Ηρακλής Τσάγκας 43,84%

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ BLOG


Μετά τα πρόσφατα γεγονότα πρόσφατα γεγονότα γύρω από το ιστολόγιο press-gr.blogspot.com και τα όσα ακούστηκαν για εκβιασμούς πολιτικών και δημοσιογράφων μέσα από το περιεχόμενο του η κυβέρνηση επιχειρεί να φιμώσει την ανεξάντλητη και ανεξάρτητη φωνή των bloggers επικαλούμενη την κατ'επίφαση ηθική.Εαν συμβεί αυτό θα πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια ελέγχου και ποινικοποιήσης των ιδεών καθώς θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.Εξ'άλλου κανείς δεν μας εξασφαλίζει οτι δεν πρόκειται για μια νέα απόπειρα e-φακελλώματος.Το θέμα είναι σοβαρό και εαν πράγματι επαληθευτούν οι προθέσεις θα πρόκειται για μια άμεση παραδοχή της κυβέρνησης οτι αδυνατεί να "περιφρουρήσει" τη δημιουργική απασχόληση χιλιάδων ερασιτεχνών bloggers και καταφεύγει σε μακιαβελίστικες μεθόδους.Ας ενημέρωσει κάποιος τους φωτεινούς παντογνώστες που νομοθετούν οτι τα περισσότερα ιστολόγια υπόκεινται στην αμερικάνικη δικαιοσύνη όπως αναφέρει το συμφωνητικό και οι οροι χρήσης που αποδέχεται ο blogger κατά την εγγραφή του στην υπηρεσία.Αυτά ειναι τα μέτρα που επεξεργάζονται οι "νομοθέτες":

  1. Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.
  2. Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.
  3. Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.
  4. Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.
ΡΕ ΟΥΣΤ!!!ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ.ΑΛΛΙΩΣ Η ΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΜΗΤΕΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. ΣΤΗ ΔΕΗ

Συνέχεια στην κόντρα με τη ΔΕΗ έδωσε ο όμιλος Μυτιληναίου οσον αφορά στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ρεύματος από ιδίους πόρους,Παράλληλα φαίνονται οι διαθέσεις της εταιρείας να προβεί στην εγκατάσταση Ανθρακικού Εργοστασίου αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις επικαλούμενη οικονομικούς λόγους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή, αν και δεν προτίθεται να μπει σε διαδικασία δημόσιας αντιπαράθεσης με τη διοίκηση της ΔΕΗ, «για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με θέματα ενέργειας, που αφορούν στον Όμιλο και εμφανίζονται συχνά στον Τύπο», επισημαίνει ορισμένα σημεία που έχουν γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος του επενδυτικού κοινού και της κοινής γνώμης το τελευταίο διάστημα.

Καταρχάς, η εταιρεία τονίζει πως η Μονάδα Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας της ENDESA HELLAS (και όχι πια του Αλουμινίου) είναι η μεγαλύτερη και η πιο σύγχρονη μονάδα παρόμοιου τύπου στην Ευρώπη. Η σημερινή της αξία υπερβαίνει τα 300 εκ. ευρώ και η λειτουργία της θα βελτιώσει, σύμφωνα με την εταιρεία, τις περιβαλλοντικές επιδόσεις στην περιοχή, αφού θα μειώσει την κατανάλωση μαζούτ, κατά 160.000 τόνους ετησίως.

Επιπλέον, θα μειώσει το κόστος εισαγωγών ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ κατά 30 εκ. ευρώ το χρόνο, θα συμβάλλει στην ενίσχυση του ελλείμματος ισχύος του ελληνικού ηλεκτρικού συστήματος, αποτρέποντας τον κίνδυνο μπλακ-άουτ τα κρίσιμα καλοκαίρια του 2008 και 2009, ενώ θα μειώσει και το κόστος παραγωγής αλουμίνας στο Αλουμίνιο μέσω του ατμού που θα διαθέτει.

Στην ανακοίνωσή του, ο όμιλος Μυτιληναίου υπογραμμίζει επίσης το πολύ υψηλό κόστος ενέργειας που καλείται να πληρώνει η Αλουμίνιον. Όπως αναφέρει, το 2004, όταν ο όμιλος αγόρασε την Αλουμίνιον, η μέση τιμή ρεύματος δεν υπερέβαινε τα $28,83/MWh. Σήμερα η τιμή αυτή έχει ανέλθει σε $69,54/MWh (αύξηση 245% σε 3 χρόνια) με τη ΔΕΗ να διεκδικεί ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις με διάφορους τρόπους και κυρίως μέσω κρατικής παρέμβασης.

«Κατά τη διάρκεια των σχετικών διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΗ, οι οποίες, αντίθετα με τις δημόσιες δηλώσεις και εξωθεσμικές παρεμβάσεις του τελευταίου διαστήματος της τελευταίας, έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ αποδέχτηκε σχετική πρόταση, εφόσον η ΔΕΗ το κρίνει σκόπιμο, να υπογραφεί άμεσα συνυποσχετικό ΔΕΗ – Αλουμίνιον για παραπομπή της διαφοράς σε Διεθνή ή και Ελληνική Διαιτησία υπό τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου η οποία θα αποφασίσει τελεσίδικα για την τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας του Αλουμινίου τα επόμενα χρόνια», επισημαίνει η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η αποδοχή της πρότασης αυτής από την πλευρά της ισχύει ακόμη.

«Θεωρούμε τις παρεμβάσεις της ΔΕΗ, στη διαδικασία της εισήγησης της ΡΑΕ και εμμέσως στο Υπουργείο Ανάπτυξης, εκτός δεοντολογίας και επιχειρηματικής ηθικής. Ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ σεβόμενος τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτή τη λογική και ανάλογες πρακτικές», τονίζει ο όμιλος.

Όπως υποστηρίζει, ο τρόπος με τον οποίο ένα μονοπώλιο (που ελέγχει το 99% της αγοράς σήμερα) ασκεί την εξουσία που απορρέει από τη μονοπωλιακή του ισχύ, είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα. «Γίνεται ακόμα σοβαρότερο όταν ληφθεί υπόψη, ότι η ΔΕΗ ομιλεί στο όνομα του «δημοσίου συμφέροντος» όταν το 49% των μετοχών της ανήκει σε ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία εκφράζει –πλην του Δημοσίου- η Διοίκηση της ΔΕΗ», σημειώνει.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ευνομούμενη Ελληνική Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη. Οι θεσμοί σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα δεν επιτρέπουν στα μονοπώλια να λειτουργούν ανεξέλεγκτα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΜΚΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ημέρα εκλογής των συνεδρων που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν η χθεσινή.Σε όλη την Ελλάδα στήθηκαν κάλπες ωστόσο η προσέλευση ήταν μάλλον απογοητευτική κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους παροικούντες τη Χαριλάου Τρικούπη.Στη Λιβαδειά η εκλογική διαδικασία διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας με το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής να είναι το κύριο χαρακτηριστικό των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ . Στις κάλπες προσήλθαν μόλις 2200 άτομα που εκτός από την εκλογή των συνέδρων κλήθηκαν να απαντήσουν και σε ένα ερωτηματολόγιο για την αναδιοργάνωση του κόμματος και τη διαφάνεια.. Παράλληλα, στις κάλπες προσήλθαν χθες και οι νεολαίοι του κόμματος, για τη ανάδειξη Γραμματέα και Αναπληρωτή Γραμματέα της Νομαρχιακής Συντονιστικής Γραμματείας Νεολαίας. Η αναμέτρηση μεταξύ του κ. Σκλάβου και της κ. Παλαμίδα,καθώς η τρίτη υποψήφια κ. Γιαννάτου αποχώρησε από τη διαδικασία,βρήκε νικητή τον πρώτο με 210 ψήφους έναντι 156 της κ.Παλαμίδα.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΡΙΟ


Δυναμικά συμμετείχε η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον στη συγκέντρωση που πραγματοποήθηκε χθες στο Ριο.Διαδηλωτές από τη Στερεά και την Πελοπόννησο συναντήθηκαν στη γέφυρα του Ρίου αντιτιθέμενοι στα σχέδια επεενδυτών που μπορούν με τις επενδύσεισ τους να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες βλάβες στον Κορινθιακό και την ευρύτερη περιοχή.Αναλυτικά η ενημέρωση από τη Συμπαράταξη.


Με δύο αυτοκινητοπομπές από την Στερεά Ελλάδα και από την Πελοπόννησο, ομάδες πολιτών με μαύρες σημαίες περάσαμε από τα χωριά και τις πόλεις γύρω από τον Κορινθιακό και καταλήξαμε στο Ρίο.
Στόχος μας να διαδηλώσουμε την απόφαση μας να προστατέψουμε τον Κορινθιακό από τις ασύδοτες δραστηριότητες. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα πάνω στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Αναρτήσαμε πανό, που το μισό μεταφέρθηκε από την πλευρά της Πελοποννήσου και το άλλο μισό από την Στερεά Ελλάδα. Αποκλείσαμε συμβολικά τη γέφυρα, για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια αποχωρήσαμε με την υπόσχεση να συνεχίσουμε τους κοινούς αγώνες. Την κινητοποίηση μας στηρίζουν επίσης οικολογικές οργανώσεις, όπως η Greenpeace, η WWF Ελλάς και η Μεσόγειος SOS, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι,Αντιεξουσιαστικές οργανώσεις, και ο Σύνδεσμος 33 Δήμων του Κορινθιακού. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα για την "πορεία ενέργειας" από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον, Σταύρο Δήμα, που υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει ν' αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο για τη διαφύλαξη της φύσης και του περιβάλλοντος. Αλλά και ότι η πολιτεία οφείλει να λαμβάνει υπ' όψη την έκφραση της κοινής γνώμης και των κατοίκων της περιοχής, που τελικά είναι εκείνοι που θα υποστούν ή υφίστανται ήδη τις συνέπειες από τη εγκατάσταση ρυπογόνων βιομηχανιών.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Σε κρίσιμη φάση φαίνεται να μπαίνει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καθώς η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ αποφάσισε ποια στάση θα τηρήσει απέναντι στην πρόταση Νίμιτς.Ωστόσο οι διφορούμενες θέσεις είναι μάλλον προπομπός αδιαλλαξίας και συνεχούς άρνησης.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη των αρχηγών των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ, παρουσία και του προέδρου της χώρας Μπράνκο Τσερβενκόφσκι. Στη συνάντηση καθορίστηκε η θέση της χώρας για την πρόταση σχετικά με την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, που υπέβαλε πριν μερικές ημέρες ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε: "Η μακεδονική θέση καθορίστηκε. Όλοι οι πολιτικοί φορείς την υποστηρίζουν. Η θέση αυτή θα μεταφερθεί στον κ. Νίμιτς στην επόμενη συνάντηση. Η Μακεδονία συνεχίζει να συμμετέχει στην διαπραγματευτική διαδικασία. Δεν μπορώ να σας ανακοινώσω λεπτομέρειες, διότι η συμφωνία αναφέρει ότι οι θέσεις πρέπει να ειπωθούν στον ίδιο τον μεσολαβητή. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι έχουμε ισχυρά επιχειρήματα, δομημένες θέσεις υπέρ και κατά, καθώς και επιχειρήματα τα οποία μπορούν να ανοίξουν νέα συζήτηση στη διαδικασία".

AΤΥΧΟΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ


Αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ μετά από μια αδράνεια της άμυνας του ο Λεβαδειακός δεν παράτησε το παιχνίδι και προσπάθησε να αντρέψει τα προγνωστικά.Οι πράσινοι του Γκεοργκι Βασίλιεφ δεν φοβήθηκαν τον αγώνα και ήταν πολύ καλοί ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο που ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό σε παθητικό ρόλο.Κορυφαία ευκαιρία της ομάδας της Λιβαδειάς το σουτ του εξαιρετικού για άλλο ένα παιχνίδι Λεονάρντο στο 67'.Πλέον το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στον προσεχή αγώνα με τον Ο.Φ.Η. που είναι καθοριστικός.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
11’ ΓΚΟΛ: Ο Καραγκούνης εκτελεί φάουλ με κοντινή πάσα στον Ιβανσιτς, ο οποίος σεντράρει στη μικρή περιοχή και ο Γκούμας με κεφαλιά πετυχαίνει το 1-0.
14’: Ο Ν’ Ντόι δέχεται την πάσα του Γκονζάλες και μπαίνει στην περιοχή, αλλά το πλασέ του (από δύσκολη θέση) μπλοκάρει εύκολα ο Μπλάζιτς.
15’: Ο Λεονάρντο σεντράρει στο ύψος του σημείου του πέναλτι προς τον Μοντόγια, ο οποίος δεν βρίσκει την μπάλα και ο Διαμάντης από πλάγια σουτάρει πάνω από την εστία του Γκαλίνοβιτς.
17’: Ο Λεονάρντο με κάθετη πάσα βγάζει τον Διαμάντη μέσα στην περιοχή και εκείνος πλασάρει, αλλά Βύντρα και Γκούμας βάζουν τη διπλή προβολή και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βρίσκει την μπάλα, στέλνοντάς την κόρνερ.
24’: Ο Ιβανσιτς τροφοδοτεί τον Καραγκούνη, ο οποίος σεντράρει προς τον Παπαδόπουλο. Ο διεθνής επιθετικός πλασάρει αλλά ο Μπλάζιτς διώχνει.
26’: Βαθιά μπαλιά του Γκονζάλες στον Παπαδόπουλο, ο οποίος βγαίνει στην «πλάτη» της άμυνας του Λεβαδειακού, μπαίνει στην περιοχή και προσπαθεί να αποφύγει τον Μπλάζιτς, ο οποίος όμως πιάνει την μπάλα.
39’: Ο Ν’ Ντόι τροφοδοτεί όμορφα τον Παπαδόπουλο μέσα στην περιοχή και αυτός πλασάρει απευθείας αλλά ο Εμεράν πέφτει στα πόδια του και με προβολή κοντράρει την μπάλα.
55’: Ο Σπυρόπουλος σεντράρει από αριστερά προς τον Παπαδόπουλο, ο οποίος με υπερένταση επιχειρεί να πλασάρει, αλλά στέλνει την μπάλα παράλληλα προς την εστία του Μπλάζιτς.
59’: Ο Βύντρα σεντράρει προς τον Παπαδόπουλο, ο οποίος κάνει κοντρόλ με το στήθος μπαίνοντας μόνος στην περιοχή αλλά έχει ανοίξει την μπάλα και ο Μπλάζιτς βγαίνει και μπλοκάρει.
66’: Ο Λεονάρντο παίρνει την μπάλα από λάθος του Μάτος, αποφεύγει και τον Σαριέγκι αλλά πλασάρει άστοχα.
70’: Ο Σίντζιελορτζ σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
72’: Ο Καραγκούνης τροφοδοτεί τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή και πλασάρει διαγώνια, αλλά ο Μπλάζιτς μπλοκάρει.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 11’ Γκούμας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ν. Ντάτης (Χίου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 81’ Σπυρόπουλος - 67’ Αντερσον, 88’ Ρέγιες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Γκούμας, Σαριέγκι, Σιμάο, Γκονζάλες (60’ Μάτος), Καραγκούνης, Ιβανσιτς (89’ Τζιόλης), Ν’ Ντόι, Παπαδόπουλος (60’ Σαλπιγγίδης).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ:
Μπλάζιτς, Εμεράν, Λουμπούτης, Παρασκευαϊδης, Αντερσον, Σίντζιελορτζ, Ζησόπουλος (75’ Ντιμπαλά), Θεοδοσιάδης, Διαμάντης (63’ Ρέγιες), Λεονάρντο, Μοντόγια (82’ Κρουπί).

O Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Ο πρόεδρος του ΑΚΕΛ κατάφερε να συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία της Κύπρου και πλέον αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη να οδηγήσει τη Μεγαλόνησο στις τρέχουσες εξελίξεις με το θέμα της επανένωσης της διχοτομημένης νήσου να είναι το κυρίαρχο.Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων εταίρων καθώς ο Δ.Χριστόφιας,αρχηγός αριστερού κόμματος ων,έχει τεθεί κατά του σχεδίου Ανάν και των άλλων προτάσεων.Στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο απέστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδος και της Κύπρου.

Τα τελικά αποτελέσματα των σημερινών προεδρικών εκλογών στην Κύπρο έχουν ως ακολούθως:
Εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι 516.448
Ψήφισαν: 469.285
Έγκυρα ψηφοδέλτια 450.942, ποσοστό 96,09%
Άκυρα ψηφοδέλτια 10.572, ποσοστό 2,25%
Λευκά 7.771, ποσοστό 1,66%

Έλαβαν:
Δημήτρης Χριστόφιας 240.622, ποσοστό 53,36%
Iωάννης Κασουλίδης 210.320, ποσοστό 46,64%


Τ. Παπαδόπουλος. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τηλεφώνησε στον Δημήτρη Χριστόφια και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη στο σημερινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο. Ο κ. Παπαδόπουλος επικοινώνησε επίσης με τον Ιωάννη Κασουλίδη και τον συνεχάρη για τη μεγάλη εκλογική μάχη που έδωσε.

Ιω. Κασουλίδης. Ο ηττημένος των σημερινών προεδρικών εκλογών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι επικοινώνησε με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανθυποψήφιό του Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα του στους αγώνες για την επίλυση του Κυπριακού. Ο κ. Κασουλίδης, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες και υποστηρικτές του, δήλωσε ότι πάντοτε αγωνίστηκε με εντιμότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων και για να βρει η Κύπρος μια θέση στην Ευρώπη.

Ευχαρίστησε θερμά όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους και δήλωσε ότι είναι υπερήφανος γιατί οι αξίες τις οποίες ανέδειξε στην προεκλογική του εκστρατεία αγκαλιάστηκαν από πολύ κόσμο, κυρίως από νέους ανθρώπους. «Δεν κερδίσαμε τη μεγάλη μάχη, αλλά η παράταξή μας, ο ΔΗΣΥ, είναι τώρα πιο ισχυρή και πιο αξιόμαχη», είπε ο κ. Κασουλίδης και κάλεσε τους υποστηρικτές του να συσπειρωθούν γύρω από την ηγεσία του κόμματος. Δήλωσε, επίσης, παρών στους αγώνες του κυπριακού λαού για πρόοδο, δικαίωση και ελευθερία.

Κ. Καραμανλής. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δημήτρη Χριστόφια είχε το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, τον οποίο και συνεχάρη για την εκλογή του.

Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Θέλω να συγχαρώ το φίλο και σύντροφο Δημήτρη Χριστόφια. Η νίκη του είναι νίκη για μια δίκαιη κοινωνία στη Μεγαλόνησο, για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη λύση του Κυπριακού στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, των αποφάσεων του ΟΗΕ και με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο. Μια λύση που θα βασίζεται στη θέληση του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Δίνουμε την υπόσχεσή μας, ότι θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες του Κυπριακού λαού και του νέου Προέδρου του. Είμαστε αισιόδοξοι. Το Κυπριακό θα ξανατεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά, όπως πάντοτε, είμαστε στο πλευρό του Κυπριακού λαού και της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Αλ. Παπαρήγα. Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επικοινώνησε τηλεφωνικά με το νέο πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε επιτυχία στα νέα δύσκολα καθήκοντά του.

Αλ. Αλαβάνος. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος απέστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Δ. Χριστόφια: Όλος ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα συμμετέχει στη χαρά για τη μεγάλη σημερινή επιτυχία. Πιστεύουμε ότι σ΄ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία για την Κυπριακή Αριστερά, να κυβερνήσει με έναν εναλλακτικό τρόπο και πρόγραμμα και να βάλει τη σφραγίδα της στην επίλυση μεγάλων προβλημάτων όπως το Κυπριακό και η συμφιλίωση ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας, θα ανταποκριθείτε με πλήρη επιτυχία, δίνοντας έτσι ώθηση στο συνολικό ευρωπαϊκό αριστερό εγχείρημα.

Αλ. Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας απέστειλε στον Δημ. Χριστόφια το ακόλουθο συγχαρητήριο τηλεγράφημα: Η σημερινή σου ιστορική νίκη είναι ένα μήνυμα ελπίδας για ολόκληρο τον Κυπριακό λαό. Είναι όμως και μήνυμα αισιοδοξίας για τις δυνάμεις της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε μια μικρή χώρα της Ε.Ε. η Αριστερά αλλάζει τους συσχετισμούς και αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον.

Σου ευχόμαστε από καρδιάς να πετύχεις στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις, να ανοίξεις δρόμους για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυριακού, να αποδείξεις ότι μια εναλλακτική αριστερή διακυβέρνηση δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτή στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ levadeonkoino

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ME TON SERVER KAI ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΝΕΦΙΚΤΗ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ BLOG TΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ 2-3 ΜΕΡΕΣ.

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΛΕΒΑΔΟΣ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ

Στην ιδιαίτερη του πατρίδα και στο νομό που διακονούσε για 27 χρόνια πέρασε τις πρώτες ώρες μετά την εκλογή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.Ο κ.Ιερώνυμος νωρις χθες το βράδυ έφθασε στο μοναστήρι του εορτάζοντος Οσίου Λουκά στο οποίο ηταν ηγούμενος και ήταν ο ησυχαστήριό του και έτυχε θερμής υποδοχής από τους συντοπίτες του.Το βράδυ επέστρεψε στα Οινόφυτα και νωρίς σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τοην αρχιεπισκοπική κατοικία στο Ψυχικό.Αύριο Σάββατο έχει οριστεί η πανηγυρική χειροτόνηση του στη Μητρόπλη Αθηνών ενώ ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα για τη διαδοχή του στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας,μεταξύ αυτών του ηγούμενου της Μονής Οσίου Λουκά πατρός Γεωργίου Μαντζουράνη και αυτό του Επισκόπου Φαναρίου Αγαθάγγελου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα, με ομιλίες συνέδρων, το 5ο τακτικό συνέδριο του Συνασπισμού στο στιε εγκαταστασεις του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο. Χθες Πέμπτη οι εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με ομιλία του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Νίκου Χουντή, για να ακολουθήσει ομιλία από τον απερχόμενο πρόεδρο Αλέκο Αλαβάνο.Αύριο αναμένονται με ενδιαφέρον οι ομιλίες των δύο υποψηφίων προέδρων Αλέξη Τσίπρα και Φώτη Κουβέλη με τις οποίες θα θέσουν το πολιτικό πλαίσιο και το πρόγραμμά τους.Οι εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή του νέου προέδρου και των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής,μια ιδιαίτερα αμφίρροπη εκλογική μάχη καθώς η παλαά φρουρά στηρίζει Κουβέλη ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος και οι ριζοσπαστικότεροι σύνεδροι στηρίζουν την υποψηφιότητα Τσίπρα.H συγκυρία είναι κρίσιμη καθώς μέσα στο σκηνικό πολιτικής απαξίωσης και κυβερνητικής αστάθειας τα κόμματα της Αριστεράς εμφανίζονται ανεβασμένα στις δημοσκοπήσεις και ικανά να ανατρέψουν την δικομματική πόλωση.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟΝ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΡΕΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ.ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΙΧΑ,ΑΔΕΡΦΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Ι.ΜΙΧΑ ΚΑΙ ΠΕΘΕΡΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ.ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΡΟΗΛΘΕ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΠΙΝΘΗΡΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΟΛΛΗΣΗΣ.ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ.ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ


Ο εφιάλτης της περιβαλλοντικής μόλυνσης δεν φαίνεται να εγκαταλείπει την περιοχή της Βοιωτίας.Μετά το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα πρόβλημα του Ασωπού και την κατανάλωση νερού με εξασθενές χρώμιο,τις μονάδες παραγωγής ρεύματος με λιθάνθρακα και τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια που αυξάνονται με γεωμετρική προόδο,αλλό ένα ζήτημα αλόγιστης μόλυνσης προκύπτει.Έτσι λοιπόν κατόπιν κταγγελίων και σχετικών μετρήσεων ταυποτοποιήθηκαν ρυπογόνοι παράγοντες οι οποίοι προέρχονται από τα μη επεξεργασμένα απόβλητα των παρακέιμενων βιομηχανιών και βιοτεχνιών αλλά και από τα ζωικά υπολείμματα από τα σφαγεία της Θήβας.Μένει λοιπον να εξακριβωθεί πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα καθώς η Λίμνη τησς Υλίκης αποτελεί την δεύτερη υδροφόρο δεξαμενή μετά από αυτήν του Μόρνου τόσο για πόσιμο νερό οσο και για αρδευτικό σε όλη την έκταση του Κωπαϊδικού πεδίου.Με το θέμα ασχολήθηκαν και αθηναϊκές εφημερίδες και εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης,Με δηλώσεις του πάντως ο Δήμαρχος Βαγίων ξεκαθάρισε οτι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη κάλεσε όμως τους εμπλέκόμενουσ φορείς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αντιρρύπανσης για να μην καταστεί η Υλίκη "δεύτερος Ασωπός"

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΛΑΠΠΑ

Μια ευχάριστη είδηση ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων καθώς με απόφαση των αρμοδίων Δικαστηρίων το κληροδότημα "Ι.Λαππα" στο οποίο στεγαζόταν το παλιό Νοσοκομείο της Λιβαδειάς περνά στο Δήμο ο οποίος πλεον μπορεί να το χρησιμοποιήσει κατα το δοκούν.Μετά τις ενέργειες της Δημοτικής αρχής και κατόπιν πολυετών πιέσεων και διαφωνιών από πολίτες και αιρετούς το κληροδότημα περιήλθε στο Δήμο,ο οποίος σε συνενοήση με τη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στην οποία ανήκει,εξασφάλισε την παραχώρηση και μπορεί να το αξιοποιήσει πολύπλευρα.Το κτίριο είναι αρκούντως μεγάλο και με ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης και σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου ενω παλαιότερα υπήρχαν σκέψεις και για κατασκευή του Δημαρχείου στο εν λόγω κτίριο.Οψόμεθα

ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΠΑΛ



Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση 16 εργαζόμενοι της υπο λύση Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Λιβαδειάς απορροφώνται σε θέσεις του Δήμου και Νομικών Προσώπων αυτού.Πρόκειται για εργαζομένους με συμβάσεις αορίστου χρόνου οι οποίοι ερωτήθηκαν και αποδέχθηκαν τις προτεινόμενες θέσεις εργασίας.Από τους 16 εργαζομένους 2 θα βρουν απασχόληση στη ΔΕΥΑΛ,2 στο ΔΑΟΛ(Οργανισμός Άθλησης Δήμου Λεβαδέων)
4 στις υπηρεσίες του Δήμου και οι υπόλοιποι στην Υπηρεσία Καθαριότητας.Ωστόσο εκκρεμείς παραμένουν οι περιπτώσεις 4 εργαζομένων οι οποίοι διαφωνούν με τον τρόπο επίλυσης και εύρεσης εργασίας και αναμένεται να προσφύγουν στα ποινικά και εργατικά Δικαστήρια.
Με αυτόν τον τρόπο έγινε το πρώτο βήμα για τη δικαίωση των εργαζομένων καθώς πάγιο αίτημά τους ήταν να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας,Ελπίζουμε δε σε σύντομο χρονικο διάστημα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους και να εξοφληθούν οι προμηθευτές ενω με αγωνία περιμένουμε τις εξαγγελίες του κ. Τσιφή για την αξιοπιοιηση των καταστημάτων και της ευρύτερης περιοχής της ΚΡΥΑΣ

HABEMUS PAPAM-Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ





Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΜΑΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΛΑΒΕ 45 ΨΗΦΟΥΣ ΕΠΙ 74 ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ.Ο ΒΟΙΩΤΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΥΦΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ.Η ΒΟΙΩΤΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

TO BIΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ:






Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος (κατά κόσμον Ιωάννης Λιάπης), γεννήθηκε στα Οινόφυτα Βοιωτίας το 1938. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Αρχαιολογίας) και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. (1ος σε πανελλαδική κλίμακα) στις βυζαντινές σπουδές. Μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στο Gratz Αυστρίας και στο Regensburg και το Μόναχο της Γερμανίας.

Εργάσθηκε ως πανεπιστημιακός βοηθός στην Αρχαιολογική Εταιρεία στην Αθήνα δίπλα στον Ορλάνδο και ως φιλόλογος στη Λεόντειο Σχολή της Νέας Σμύρνης, στο 9ο Νυκτερινό Γυμνάσιο Αθηνών, καθώς και στο Γυμνάσιο της Αυλώνος. Εγκατέλειψε την πανεπιστημιακή του καριέρα μετά την ένταξή του στον ιερό κλήρο.

Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας (1967-1978), ως Ηγούμενος των Ιερών Μονών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά (1971-1977) και του Οσίου Λουκά (1977-1981), ως Γραμματεύς και κατόπιν Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1978-1981). Το 1981 εξελέγη παμψηφεί Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας. Συμμετείχε στις Επιτροπές Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, Εκκλησιαστικής Περιουσίας, Σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας, Υποτροφιών και εργάστηκε ως Αντιπρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπήρξε μέλος μεικτών επιτροπών Πολιτείας και Εκκλησίας για την μελέτη θεμάτων για την μοναστηριακή περιουσία (1986-1998) και την εκκλησιαστική εκπαίδευση (1986-1998) και Πρόεδρος της επιτροπής Διαλόγου Κοινωνίας-Εκκλησίας (2005-2007).

Η συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών της Μητροπόλεώς του (82 στους 110) είναι πτυχιούχοι θεολογίας ή διαθέτουν παράλληλα και δεύτερο πτυχίο (φιλόλογοι, αρχιτέκτονες, ιατροί, γεωπόνοι, παλαιογράφοι, καθηγητές πληροφορικής, διδάσκαλοι, οικονομικών επιστημών κ.α). Σε αυτούς συγκαταλέγονται ένας τακτικός καθηγητής της θεολογίας, ένας λέκτορας της θεολογίας, τρεις διδάκτορες και πέντε μεταπτυχιακοί υποψήφιοι διδάκτορες, με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη Μητρόπολη στην Εκκλησία της Ελλάδος που διαθέτει κληρικούς με τόσο υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Με την ανύστακτη φροντίδα του και το ενδιαφέρον του αναπαλαιώθηκαν, επανδρώθηκαν και λειτουργούν έξι ανδρικές Ιερές Μονές (σύνολο Μοναχών 45) και δεκαεπτά γυναικείες (σύνολο Μοναχών 110). Ανάμεσα στις Μονές αυτές συγκαταλέγονται οι ιστορικές Μονές του Οσίου Λουκά, Σαγματά, Οσίου Σεραφείμ, Μακαριωτίσσης, Ευαγγελιστρίας, και Ιερουσαλήμ.

Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται πολλά άρθρα, μελέτες και βιβλία θεολογικού, κοινωνικού και ιστορικού περιεχομένου, εκ των οποίων αυτό με τον τίτλο «Μεσσαιωνικά Μνημεία της Ευβοίας» βραβεύθηκε το 1970 με πρώτο βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών. Το 2006 εξεδόθη ο πρώτος από τους τρεις τόμους έργου του με τον τίτλο «Χριστιανική Βοιωτία».

Στο κοινωνικό του έργο ξεχωρίζουν η δημιουργία: οικοτροφείων, ορφανοτροφείου με μορφή ανάδοχης οικογένειας (Θήβα), Στέγες Ηλικιωμένων (Θήβα, Λιβαδειά), Κέντρου Επανένταξης Ψυχικώς Πασχόντων (Λιβαδειά), του Εκπαιδευτηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων με Ειδικές Ανάγκες σε συνεργασία με άλλους φορείς του Νομού (Λιβαδειά), του Κέντρου Πρόληψης για τα ναρκωτικά (Λιβαδειά), Συσσίτια Απόρων συμπεριλαμβανομένων και οικονομικών μεταναστών (Θήβα), Συμβουλευτικούς Σταθμούς (Θήβα), Κέντρο Ιστορικών και Αρχαιολογικών Ερευνών (Ζάλτσα-Ιερά Μονή Λυκούρεση), ενώ ως πρώην εκπαιδευτικός έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα της Βοιωτίας.

Στην Μητρόπολή του φρόντισε περαιτέρω για την δημιουργία και λειτουργία ενοριακών πνευματικών κέντρων, κέντρων νεότητας στις περισσότερες των ενοριών της Μητροπόλεώς του καθώς και προτύπων κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων στο Παρνασσό. Με πρωτοβουλία του ιδρύθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Ερευνών της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Βοιωτίας, το οποίο συνεργάζεται με τα Πανεπιστήμια του Durham, Cambridge.

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αλίαρτο Βοιωτίας, κοντά στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας, διεξάγονται κατά καιρούς διάφορα συνέδρια. Έχει ξεκινήσει συνεργασία με το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου ήδη έχουν υλοποιηθεί τρεις κύκλοι μεταπτυχιακών σπουδών σχετικά με το περιβάλλον, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί Ερευνητικό Κέντρο για το περιβάλλον στην υπο ανακαίνηση Ιερά Μονή Ταξιαρχών (Δομβραίνα).

Πρωτοστάτησε για την δημιουργία -στην γενέτειρά του, στα Οινόφυτα- του Κέντρου Ευαισθητοποιήσεως Πληθυσμού σε θέματα περιβάλλοντος και οικονομικών μεταναστών.

Οι αγώνες του και η συνεχής επαγρύπνησή του είχαν ως αποτέλεσμα: α) την ματαίωση των σχεδίων των μαρτύρων του Ιεχωβά για την λειτουργία διεθνούς χιλιαστικού κέντρου στην επαρχία του και β) την αξιοποίηση των εγκαταστάσεών του για τη λειτουργία Εθνικού Κέντρου Απεξάρτησης.

Για την συμβολή του στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεώς του που σχετίζεται με την υγεία τιμήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κραϊόβας στη Ρουμανία με την απονομή του τίτλου του επιτίμου Διδάκτορα του εκεί Πανεπιστημίου. Είναι, επίσης, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ).

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Για τις 24 Φεβρουαρίου ορίστηκαν οι αρχαιρεσίες στο Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς.
Οι υποψηφιότητες είναι 2,αυτή του νυν προέδρου Λουκά Μπίνιου και αυτή του Ηρακλή Τσάγκα.Αμφότεροι οι υποψήφιοι τυγχάνουν της εκτίμησης των συναδέλφων τους αλλά και των συμπολιτών καθώς είναι δραστήριοι πολιτευτές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και κοινό τους σημείο η θητεία τους ως προέδρων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων.
Για τις υπόλοιπες 4 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου υποψήφιοι είναι οι δικηγόροι:
Χαράλαμπος Βλάχος, Λουκάς Καρράς, Σεραφείμ Μωραϊτης, Δημήτριος Μεργούπης, Αχιλλέας Κοτσώνας και οι κυρίες Ζωή Βασιληά και Ασημίνα Μπλούνα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στις 6μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων με αρκετά θέματα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.Τα σημαντικότερα εξ'αυτών είναι οι ενέργειες του Δήμου προς αποφυγήν εγκατάστασης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με λιθάνθρακα και η απορρόφηση των εργαζομένων της ΔΕΠΑΛ από υπηρεσίες του Δήμου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.Αναλυτικά τα θέματα προς συζήτηση:

1. Λήψη απόφασης για συµµετοχή του Δήµου σε ενέργειες για την αποτροπή εγκατάστασης µονάδας ηλεκτροπαραγωγής µε καύσιµο ρυπογόνο λιθάνθρακα.
2. Λήψη απόφασης περί αξιοποίησης της δηµοτικής περιουσίας µε την δηµιουργία υπόγειου πάρκιγκ στην Πλατεία Λάµπρου Κατσώνη.
3. Προσδιορισµός εργαζοµένων της υπό λύση Δηµοτικής Επιχείρησης Πολιτισµού και Ανάπτυξης Λιβαδειάς, τοποθέτησή τους στο Δήµο Λεβαδέων και σε Ν.Π. αυτού.
4. Σύσταση Νοµικού Προσώπου µε τίτλο «Δηµοτική Χορωδία Δήµου Λεβαδέων».
5. Περί σύστασης Νοµικού προσώπου με τίτλο «Δηµοτικό Ωδείο Δήµου Λεβαδέων» .

6. Συγκρότηση Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού και αξιολόγησης του έργου «Προμήθεια Κινητού Εξοπλισμού Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Χ.Υ.Τ.Α. Δμoυ Λεβαδέων».
7. Αποδοχή τροποποίησης των όρων 2, 3, 8 και 13 της δανειακής σύμβασης 9499 /29-4-02 κατόπιν αλλαγής σκοπού·του συνομολογημένου δανείου για την αγορά α) ακινήτου ιδιοκτησίας Σπ.& Γ. Στρομπούλα και β) ακινήτου ιδιοκτησίας I. Παναγιωτόπουλου.

8. Παραχώρηση χώρων για λόγους φορτίων και λειτουργία Δικτύου Διανομής Περιοχής Λιβαδειάς για την Δ.Ε.Η. Α.Ε.
9. Παραχώρηση χώρου στο πάρκο της Ερκυνας για την τοποθέτηση ενός εικονοστασίου κατόπιν αιτήματος δημοτών.
10. Προσκύρωση δημοτικής έκτασης στην περιοχή «Ζαγαρά» και επί της δημ. οδού Αναλήψεως.

11. Έγκριση απότμησης πεζοδρομίοu επl της οδού Θεσσαλονlκης.
12. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚAΛAMΚANOV».
13. Εξέταση της υπ' αρ. 1/2008 απόφασης του Τοπ. Συμβoυλίoυ Δημοτικού Διαμερίσματος Λαφυστίου.

14. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 1 ου Δημοτικού - Ειδικού Σχολείου -1ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς.
15. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 2ου-9ου Δημοτικού Σχολέιου – 2ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς.
16. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 4ου -­10ου Δημοτικού Σχολείου – 4ου -9ου -12ου Νηπιαγωγείων Λιβαδειάς.
17. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 5ου Δημοτικού - 5ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς.

18. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 7ου Δημοτικού – 7ου -10ου Νηπιαγωγείων Λιβαδειάς.
19. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 80U Δημοτικού – 6ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς.
20. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολεlου ΛαφυστΙου.
21. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Ρωμέικου.

22. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής 2ου Γυμνασίου Λιβαδειάς.
23. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2007 της Σχολικής Επιτροπής
Εσπερινού Γυμνασίου Λιβαδειάς.
24. Καθορισμός κοινοχρήστων χώρων προς ενοικίαση για το έτος 2008.
25. Ορισμός μέλους προς συμπλήρωση του Δ.Σ. του Δ.Α.Ο.Λ.
26. Εξέταση αιτήματος Ιατρικής Μέριμνας Λιβαδειάς ΕΠΕ.
27. Εξέταση αιτήματος Νικολόπουλου Γεωργίου και Παναγιώτη.
28. Εξέταση αιτήματος Ανδρέα Κουτσούμπα.

29. Διαγραφή βεβαιωμένων δημοτικών τελών (τέλος 2%) από κατόλογο οφειλέτη (Μαρλάσης Χαρ/μπος του Φ.) λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού της φορολογητέας ύλης.
30. Χορήγηση χρηματικού βοηθήματος στον οικονομικά αδύνατο κ. Γκοβόπουλο Σωτήρη.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ Ο ΛΥΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ


ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΗΛΕΥΕΤΑΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ "ΕΝΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙ"
ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΙΝΔΥΝΕΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΗΡΘΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΩΣ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΥΠΑΓΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ.Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗ ΛΑΜΙΑ.ΕΤΣΙ Ο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΝΥΜΦΩΝΟΣ.ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ
ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΘΙΩΤΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΔΡΑ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ "ΔΕΥΤΕΡΗ ΡΟΠΑΛΙΑ" ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΧΑΪΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΝ(ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ "ΤΡΕΞΕΙ" ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟΥ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΝΟΜΑΡΧΗ,ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΡΟΤΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ.

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Αύριο το απόγευμα συνεδριάζει στην αίθουσα Συνεδριάσεων το Δημοτικο Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδεων με αρκετά θέματα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων για φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους πολίτες όπως η πορεία των έργων στο ιστορικό κέντρο,οι αντιρρήσεις πάνω στον προϋπολογισμό,το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα ανακύκλωσης καθώς και τη Δέσμευση του Δημάρχου σχετικά με την απορρόφηση των εργαζομένων της ΔΕΠΑΛ.

ΦΑΒΟΡΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ


ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ,ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΤΗΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΔΕΙΠΝΑ ΕΝ' ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΕΜΠΤΗ.

Ήδη
εχουν κατατεθεί τέσσερις υποψηφότητες μητροπολιτών με επικρατέστερες αυτές του μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.Ιερωνύμου και του μητροπολίτη Σπάρτης κ.Ευσταθίου.
Η διαδικασία της εκλογής αναμένεται να είναι δραματική καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν οτι η μάχη δίνεται στηθος με στήθος.Με τους υπολογισμούς των συνεργατών του Βοιωτού Ιεράρχη αναμένεται ο κ.Ιερώνυμος να λάβει τις ψήφους των προοδευτικότερων ιεραρχών και εκείνων που πρόσκεινται στους πατριαρχικούς κύκλους.Ωστόσο σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν και οι 35 μητροπολίτες,εκλεγέντες επι του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ,θεωρούνται πνευματικά του παιδιά και κύριοι εκφραστές της δράσης του.

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ

Επίκαιρη ερώτηση στο Κοινοβούλιο αναφορικά με την εγκατάσταση θερμοηλεκτρικού εργοστασίου στη Χαιρώνεια κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βοιωτίας Βασίλης Τόγιας.Ο κ.Τόγιας ζητά να μην εγκατασταθεί η μονάδα στην ευρύτερη περιοχή όπως προβλέπεται από τον χωροταξικό σχεδιασμό καθώς θεωρεί οτι μια τέτοια κίνηση θα υποβάθμιζε την ιστορική περιοχή της Χαιρώνειας περιβαλλοντικά και πολιτιστικά.Η επερώτηση έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ 1) Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων 2) Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Η ενδεχόμενη εγκατάσταση θερμοηλεκτρικού σταθμού στο Δ. Χαιρώνειας απειλεί με ανυπολόγιστη περιβαλλοντική και πολιτισμική υποβάθμιση την ευρύτερη περιοχή»

Στην περιοχή του Δ. Χαιρώνειας, Ν. Βοιωτίας έχει γίνει προσπάθεια, εδώ και χρόνια, να κατασκευαστεί θερμοηλεκτρικός σταθμός υψηλότατης δυναμικότητας και διαστάσεων της εταιρείας Enelco, στο χώρο όπου έλαβε χώρα η παγκοσμίου σημασίας μάχη της Χαιρώνειας, σε γειτνίαση με σημαντικότατους αρχαιολογικούς χώρους. Ως προς το ενδεχόμενο κατασκευής της εν λόγω μονάδας η τοπική κοινωνία, ο Δήμος Χαιρώνειας αλλά και όμοροι Δήμοι, εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους, δεδομένης της ασυμφωνίας της μονάδας με τις χρήσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή (γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, αρχαιολογικοί χώροι, βιώσιμη ανάπτυξη λεκάνης Κηφισού ποταμού) καθώς και το γεγονός ότι χωροθετείται εκτός οργανωμένης ζώνης παραγωγικών δραστηριοτήτων και χωρίς να έχει προηγηθεί χωροταξικός σχεδιασμός. Ο Δήμος Χαιρώνειας έχει ήδη προσφύγει κατά της αδειοδότησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ωστόσο, στο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα και προωθείται, εμφανίζεται ο εν λόγω θερμοηλεκτρικός σταθμός στην περιοχή του Δ. Χαιρώνειας. Επειδή μια τέτοια πρόβλεψη στο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κάθε επιστημονική, δεοντολογική και δημοκρατική διαδικασία και επιπροσθέτως δεν αποτελεί κατά καμία έννοια «σχεδιασμό», αλλά νομιμοποίηση ενός εκάστου επιχειρηματία
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ: Τι μέτρα προτίθεται να λάβουν ώστε να αποφευχθεί αυτή η, τόσο επιζήμια περιβαλλοντικά και πολιτιστικά για τη περιοχής του Δ. Χαιρώνειας, εγκατάσταση;